Zwangerschapsmassage

Een massage tijdens je zwangerschap is een weldaad voor lichaam en geest. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje.
Doordat de huid aandacht krijgt door de rustige effleurages (dit zijn vloeiende, ritmische strijkbeweging over de huid), komen er allerlei chemische stoffen vrij. Deze stoffen zorgen in het lichaam voor ontspanning. Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van je rug, bekken, schouders en benen. Een massage zal hierin verlichting geven.
Er zijn nog meer voordelen. Denk maar eens aan: beter slapen, minder stress (door minder aanmaak van stresshormoon cortisol), afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Kortom, een heerlijk moment voor moeder en kind.

Voor de eerste behandeling zal ik een intake gesprek met je inplannen. Geef hierin goed aan of je klachten hebt en zo ja welke dat zijn. Bij een hoge bloeddruk kun je beter eerst even overleggen met je verloskundige. Ik informeer verder naar het verloop van je zwangerschap en leg uit hoe de massage in zijn werk gaat.
Natuurlijk mag je hierbij zelf aangeven waar je eventueel niet wil worden gemasseerd. Ik zal de massage uitvoeren waar jij je het prettigst bij voelt. Ook tijdens de massage zal ik goed opletten hoe het met je gaat. Als je even rechtop wil zitten of even wil stoppen, dan kan dat. Ik zal voldoende tijd inplannen.
Om voldoende comfort te bieden, maak ik gebruik van een groot zwangerschapskussen. Deze geeft je hoofd, rug, buik en benen steun tijdens de massage. Hierdoor kun je optimaal genieten!

Bij deze massage maak ik gebruik van een ontspannende massage olie. Deze olie heeft een harmoniserende werking, werkt ontspannend en is zeer goed voor de huid.

Let op: masseren mag pas vanaf de veertiende week van de zwangerschap.

Prijzen
30 minuten € 35
45 minuten € 47,50
60 minuten € 57,50

Zwangerschapsmassage met manuele lymfe drainage

Tijdens je zwangerschap kun je vocht vast gaan houden. Dit wordt veroorzaakt doordat door de zwangerschapshormonen de bloedvaten dunnere wanden krijgen en vocht makkelijker het weefsel inloopt. Het lichaam bevat tijdens de zwangerschap ook meer bloed. Dit geeft druk op de benen, waardoor ook de druk in de liezen, waar grote lymfe banen en knopen zitten, hoger wordt. Hierdoor kan het lymfe systeem minder goed zijn werk doen. Door de zwaartekracht zakt het vocht naar beneden en za dus vooral in de voeten en enkels blijven zitten. Ook armen, handen en het gezicht kunnen extra vocht vasthouden.
Doordat het lichaam de zwangerschapshormonen blijft aanmaken, is het niet zo dat het vocht helemaal zal verdwijnen. Toch kan een lymfe Drainage behandeling verlichting brengen. Door het lymfesysteem te stimuleren, kan het wel extra vocht afvoeren.

Een lymfebehandeling kost tijd, doordat deze langzaam en met veel herhalingen uitgevoerd moet worden. Een behandeling zal daarom in overleg worden uitgevoerd op benen óf armen. De MLD behandeling geeft het lichaam ondanks de zachtheid, toch veel prikkels. Daarom moet deze voorzichtig in tijd worden opgebouwd. Herhalen van de behandeling is aan te raden.

Indien er plotseling sterke oedeem optreed en er is ook sprake van een hoge bloeddruk, dan kan dit verband houden met zwangerschapsvergiftiging en mag deze behandeling NIET uitgevoerd worden.

Lees ook de tekst onder MLD voor meer informatie en contra indicaties.

Sluiten