Sportmassage

Een sportmassage is een massage waarbij stevig wordt gemasseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de handen, onderarmen, ellebogen duimen en vingers, maar ook door cups. Dit zijn handige hulpmiddelen om bijv. het bindweefsel lekker los te maken. Verder worden knopen, stijve spieren en vastzittend weefsel aangepakt. (Triggerpoints en bindweefsel*) Hierdoor verbetert de doorbloeding van je spieren en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het lichaam herstelt beter en je kunt blessures voorkomen, doordat het lichaam wordt geholpen met het herstel. Het is dus eigenlijk net als onderhoud plegen aan een auto. Als je deze regelmatig naar de garage brengt, zul je minder gauw met pech langs de weg staan.

Voorafgaand aan de massage, zal ik met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ook mag je hierin aangeven waar je graag aandacht voor wil. Denk aan rug, nek en schouders, maar ook voor en achterzijde van de benen en/ of armen.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak na een grote inspanning. Dit geeft het lichaam teveel prikkels. Het is beter om dan voor een ontspanningsmassage te kiezen.

Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, geef dit dan aan. Ik zal dan de massage hierop aanpassen. Het is nl. mogelijk om een sportmassage te gebruiken om je spieren te activeren. Dit geldt ook als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Dus ook als niet-sporter heb je baat bij een sportmassage.
Een sportmassage is geschikt voor iedereen die spanning in lichaam heeft.

Na de massage is het belangrijk om water te drinken. Er komen afvalstoffen vrij en deze moeten het lichaam verlaten. Water helpt om deze afvalstoffen af te voeren, het lichaam te reinigen en de cellen weer te voorzien van vocht. Na de behandeling kan het lichaam wat gevoelig zijn. Het kan aanvoelen als spierpijn. Dit zal na twee dagen weg trekken.

Een sportmassage mag niet worden toegepast bij koorts, een ontsteking of na een spierscheuring of kneuzing.

* Zie ook klachtenbehandeling/ triggerpoint therapie/ bindweefselmassage.

Prijzen:

30 minuten € 35
45 minuten € 45
60 minuten € 55

Sluiten