Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage


Een massage tijdens je zwangerschap is een weldaad voor lichaam en geest. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje.
Doordat de huid aandacht krijgt door de rustige effleurages (dit zijn vloeiende, ritmische strijkbeweging over de huid), komen er allerlei chemische stoffen vrij. Deze stoffen zorgen in het lichaam voor ontspanning. Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van je rug, bekken, schouders en benen. Een massage zal hierin verlichting geven.
Er zijn nog meer voordelen. Denk maar eens aan: beter slapen, minder stress (door minder aanmaak van stresshormoon cortisol), afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Kortom, een heerlijk moment voor moeder en kind.

Voor de eerste behandeling zal ik een intake gesprek met je inplannen. Geef hierin goed aan of je klachten hebt en zo ja welke dat zijn. Bij een hoge bloeddruk kun je beter eerst even overleggen met je verloskundige. Ik informeer verder naar het verloop van je zwangerschap en leg uit hoe de massage in zijn werk gaat.
Natuurlijk mag je hierbij zelf aangeven waar je eventueel niet wil worden gemasseerd. Ik zal de massage uitvoeren waar jij je het prettigst bij voelt. Ook tijdens de massage zal ik goed opletten hoe het met je gaat. Als je even rechtop wil zitten of even wil stoppen, dan kan dat. Ik zal voldoende tijd inplannen.
Om voldoende comfort te bieden, maak ik gebruik van een groot zwangerschapskussen. Deze geeft je hoofd, rug, buik en benen steun tijdens de massage. Hierdoor kun je optimaal genieten!

Bij deze massage maak ik gebruik van avocado-olie met daarin etherische olie van mandarijn. Mandarijn verbetert de stemming, is opwekkend, verfrissend, harmoniserend, vermindert krampen, werkt ontspannend en is zeer goed voor de huid.

Mandarijn heeft een zoete, krachtige en frisse geur. Van alle citrusoliƫn heeft mandarijn de meest zoete geur.
Uiteraard kan ik ook een neutrale olie gebruiken, indien je deze geur niet verdraagt.


Let op: masseren mag pas vanaf de veertiende week van de zwangerschap.

Sluiten