Speciale massages

Zwangerschapsmassage
Een massage tijdens je zwangerschap is een weldaad voor lichaam en geest. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje.
Doordat de huid aandacht krijgt door de rustige effleurages (dit zijn vloeiende, ritmische strijkbeweging over de huid), komen er allerlei chemische stoffen vrij. Deze stoffen zorgen in het lichaam voor ontspanning. Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van je rug, bekken, schouders en benen. Een massage zal hierin verlichting geven.
Er zijn nog meer voordelen. Denk maar eens aan: beter slapen, minder stress (door minder aanmaak van stresshormoon cortisol), afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Kortom, een heerlijk moment voor moeder en kind.

Voor de eerste behandeling zal ik een intake gesprek met je inplannen. Geef hierin goed aan of je klachten hebt en zo ja welke dat zijn. Bij een hoge bloeddruk kun je beter eerst even overleggen met je verloskundige. Ik informeer verder naar het verloop van je zwangerschap en leg uit hoe de massage in zijn werk gaat.
Natuurlijk mag je hierbij zelf aangeven waar je eventueel niet wil worden gemasseerd. Ik zal de massage uitvoeren waar jij je het prettigst bij voelt. Ook tijdens de massage zal ik goed opletten hoe het met je gaat. Als je even rechtop wil zitten of even wil stoppen, dan kan dat. Ik zal voldoende tijd inplannen.
Om voldoende comfort te bieden, maak ik gebruik van een groot zwangerschapskussen. Deze geeft je hoofd, rug, buik en benen steun tijdens de massage. Hierdoor kun je optimaal genieten!

Bij deze massage maak ik gebruik van avocado-olie met daarin etherische olie van mandarijn. Mandarijn verbetert de stemming, is opwekkend, verfrissend, harmoniserend, vermindert krampen, werkt ontspannend en is zeer goed voor de huid.

Mandarijn heeft een zoete, krachtige en frisse geur. Van alle citrusoliën heeft mandarijn de meest zoete geur.
Uiteraard kan ik ook een neutrale olie gebruiken, indien je deze geur niet verdraagt.


Let op: masseren mag pas vanaf de veertiende week van de zwangerschap.

Hot stone massage
Een hot stone massage is een massage van het lichaam met verwarmde stenen. Vandaar de naam hot stone. Doordat de stenen met druk op het lichaam heen en weer worden bewogen, dringt de hitte van de stenen diep door in de spieren.
De massage geeft je veel energie en verlicht spanningen. De hot stone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, bedoeld om lichaam en geest in balans te brengen. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

Het lichaam wordt zowel met handen als met de warme stenen gemasseerd. Ook zullen er stenen op uw lichaam worden gelegd. Dit geeft een heel mooi effect. Er ontstaat een zeer diepe ontspanning, het bloed gaat beter stromen en ook het lymfestelsel gaat beter werken. Blokkades in spierweefsel worden gemakkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte van de stenen.
Deze massage is zeker in de herfst en wintermaanden een cadeautje.
Bij deze massage maak ik gebruik van kokosolie.
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als je al last hebt van een te hoge bloeddruk dan is deze massage daarom niet geschikt.

Indiase hoofdmassage
De Indiase hoofdmassage kan op twee manieren worden uitgevoerd. Zittend, zonder olie over de kleding heen, ook wel Champisage genoemd en de liggende versie. Ik vind zelf de liggende versie het meest ontspannen en heb er dan ook voor gekozen alleen deze aan te bieden.

De Indiase hoofdmassage is een massage waar het hoofd, de nek en de schouders worden gemasseerd met veel olie.
Er zijn veel mensen die last van stress en spanningen hebben. Deze spanningen kunnen zich ophopen in het hoofd, de nek en de schouders. Hoofdpijn is hiervan vaak het gevolg. De blokkades proberen op te heffen door deze te masseren, zorgt voor directe ontspanning.

De Indiase hoofdmassage is een Ayurvedische massage. Ayurveda betekent "de wetenschap van het leven". Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskunde die in India en op Sri Lanka al zeer lang wordt beoefend. Een goede gezondheid ontstaat door een juiste balans van drie levensenergieën, Dosha’s genaamd. Zij vormen een combinatie van vijf elementen: water, aarde, vuur, ether en lucht.

De drie Dosha’s zijn:
Vata: bevat de elementen ether en lucht;
Pitta: bevat het element vuur;
Kapha: bevat de elementen aarde en water.

Een mens in perfecte balans is een mens die een Vatta-Pitta-Kapha-type is waar elke Dosha in even grote mate aanwezig is. Als de Dosha's uit balans zijn, is de persoon uit balans en dan wordt deze vatbaar voor ziekte. Door een wijziging in de levensstijl aan te brengen, zou je de balans terug kunnen krijgen.

Lomi Lomi massage
Lomi Lomi is een massagetechniek die is ontstaan op de Hawaïiaanse eilanden, waar deze massage werd uitgeoefend door sjamanen. In de negentiende eeuw zijn deze massages op Hawaï een tijdlang verboden geweest toen Amerikaanse missionarissen hier met de scepter zwaaiden. Daarna zijn de massages en de daarbij behorende rituelen teruggekomen.
Ze zijn van generatie op generatie doorgegeven en uiteindelijk ook in onze contreien terechtgekomen
Lomi Lomi is een volledige lichaamsmassage die wordt uitgevoerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd.

Het is een heerlijk rustige zachte massage gericht op herstel van de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast zorgt deze voor een verbeterde toevoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen.
Na een Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Balinese massage

De Traditionele Balinese Massage is lang geleden geleden ontstaan uit een traditionele vorm van de Indonesische massage. Op het eiland Bali heeft deze een eigen karakter gekregen.

Vele bewoners van Bali werken op de uitgestrekte rijstvelden. Dit werk is erg zwaar. Mensen hebben vaak een vermoeid en pijnlijk lichaam van het harde werken. Mede hierdoor hebben de bewoners van Bali in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massage technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden tot op de dag van vandaag toegepast.

De originele Balinese stijl is inmiddels ook hier in het Westen bekend geworden. De massage is inmiddels verder verfijnd door een combinatie van technieken uit de Zweedse massage, waaronder de huid rollen en kneden, acupressuur, Reflexologie en Aromatherapie.

Bij de Balinese massage wordt er met kokos olie gemasseerd. Deze olie werkt antibacterieel. Het bevat namelijk laurine- en caprinezuur. Deze stoffen beschermen je huid. Ook biedt kokosolie verlichting bij psoriasis en helpt het eczeem tegen te gaan.

Kokosolie is eveneens goed voor je haar. Het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt je haar dikker en sterker. Kokosolie helpt ook tegen roos.

De traditionele Balinese Massage wordt meestal gebruikt voor ontspanning, maar kan ook toegepast worden om spieren los te maken en pijnlijke plekken in spieren te verlichten.

Het voornaamste doel van de massage is het bereiken van volledige ontspanning. Om dit te bereiken wordt de huid dusdanig gekneed en gemasseerd, waardoor de bloedstroom gestimuleerd wordt en de energie in uw hele lichaam weer terug komt.

De massage is geschikt bij o.a.:

Verlichten van pijn bij migraineklachten

Stress en spanning

Nazorg van sportblessures

Pijnlijke gewrichten en spieren

Slaap – en ademhalingsproblemen

Stimulering van het algemeen gevoel van welzijn

Prijzen

Zwangerschapsmassage
60 minuten € 55

Hot stone massage
60 minuten € 55

Combinatie Indiase hoofd- en ontspanningsmassage
65 minuten € 59,50

Indiase hoofdmassage
25 minuten € 32,50

Lomi Lomi massage
45 minuten € 47,50
60 minuten € 55

Bevalt het goed en heb je behoefte aan meer massages, dan krijg je 25 procent korting op je vijfde massage.

Sluiten